Chakradans

Chakradans-muziek is muziek uit de moderne wereld die is gemaakt met de bedoeling om geluid als helende kracht te gebruiken.

Muziek speelt een grote rol bij het balanceren van de chakra’s. Muzikale trillingen kunnen worden afgestemd op de zeven chakra’s, die elk hun eigen trillingsfrequentie hebben. Chakradans is een helende danspraktijk. Het is uniek omdat het spontane dans gebruikt om te genezen. Er is geen goede of foute manier om naar chakradans te gaan. Het is een reis van zelfontdekking. Elk chakra wordt verkend door middel van specifieke muziek, geleide beelden en je eigen vrije, geïmproviseerde dans, gedaan met je ogen zachtjes gesloten. Dit begint innerlijke ervaringen te activeren. Het is bijna alsof je een wakende droom binnengaat. Mogelijk ziet u beelden in uw geest terwijl u aan het dansen bent of krijgt u inzichten. U kunt ook gevoelens, emoties of fysieke sensaties ervaren. De lessen, bestaande uit een kleine groep mensen of individueel, worden gehouden met kaarsen in verlichte ruimtes. Hoewel muziek en dans de primaire focus vormen, omvatten de sessies ook sensing, het werken met elementen en kleuren en korte meditaties.

Chakradans brengt je in contact met het heilige, zowel in jezelf als in het universum. Het helpt je verbinding te maken met je ziel. Het dansen van de zeven chakra’s is als dansen in zeven verschillende werelden, elk met hun eigen lessen, betekenissen en verhalen. Ze zijn allemaal uniek voor jou, om te ontdekken en te genieten! 

Het is een symbool van het leven en heelheid . 🌈❤️

Een Chakradans  mandala gaat niet over het maken van een mooi kunstwerk. Veel mensen meteen zeggen: “maar ik kan niet tekenen!”.

Het gaat echt niet om hoe het eruit ziet, het is wat je mandala vertegenwoordigt ,dat is belangrijk. Net zoals je dans ontvouwt autonoom en zonder kracht, dus ook uw mandala kunst is een spontane uiting van je dans, een symbolische vertegenwoordiging van de energie van je chakra’s. De beelden kunnen letterlijk zijn (van visioenen die je had tijdens het dansen) of u kunt  een kleur vinden of een vorm om de gevoelens die u in de dans had gevoelt. Misschien heb je wel bepaalde gevoelens gevoelt? Of kreeg je het gevoel dat je opeens ergens anders was? 

Dit is speels, laat het ritueel zich gewoon ontvouwen.🤩❤️